Loopbaantraject Bouw & Infra

In de huidige Cao Bouwnijverheid afgesproken dat alle mensen in de bouw recht hebben op een loopbaantraject. Deze voorziening is gratis! Hiervoor zijn in geheel Nederland 31 onafhankelijke trajectadviseurs sinds 1 juli 2006 aan de slag. Wat kunnen zij voor jou betekenen?

Stel: je bent timmerman en wilt voorman en (later) uitvoerder worden. Je denkt dat aan te kunnen maar twijfelt of het haalbaar is. Met welke opleidingen maak ik de meeste kans?
De trajectadviseur zal samen met jou onderzoeken of je een passende opleiding aan kunt. Ben je geschikt dan is het mogelijk om deze opleiding(en) te volgen. De kosten voor een opleiding en de tijd die je er overdag aan besteed kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed. Vraag naar de mogelijkheden!

Stel: je bent stratenmaker en je krijgt steeds meer last van je knieën. Je wilt iets anders maar je weet nog niet precies wat. De trajectadviseur onderzoekt samen met jou via een beroepskeuze onderzoek welke beroepen je aan kunt en het beste bij jou passen. Ook wordt er gekeken welke omscholing het meest geschikt is om het nieuwe beroep (ook buiten de bouwsector) te gaan doen. Ook hier kunnen we veel voor jou betekenen!

Ben je langdurig ziek, arbeidsgehandicapt of ben je in de WW terechtgekomen ook dan kunnen we je ondersteunen. Als je, in een van de genoemde situaties, een ander beroep moet gaan kiezen kunnen we hierbij ondersteunen door (om)scholing te regelen. Met een diploma op zak krijg je nog meer kansen op een goede baan (bij ziekte of arbeidshandicap ook buiten de bouwsector).

Zoals je ziet kunnen de trajectadviseurs van het Loopbaantraject Bouw & Infra je verder helpen met je loopbaanwensen. Alle trajecten zijn maatwerk en we begeleiden je totdat je tevreden bent en een andere beroep bent gaan doen. We begeleiden landelijk zo’n 3000 mensen per jaar. Maak gerust een afspraak met een trajectadviseur bij jou in de buurt. Wedden dat je, na het intakegesprek, zeer tevreden over onze mogelijkheden naar huis gaat!

Voordelen voor de werkgever:
- maatwerk advies voor medewerker;
- individuele begeleiding;
- opleidingskosten worden grotendeels of zelfs geheel betaald;
- preventief voor werknemers die dreigen uit te vallen;
- ondersteuning bij reïntegratie. We zijn echter geen reïntegratiebedrijf en kunnen alleen iets extra toevoegen aan het terugproces van uw medewerker (denk bijvoorbeeld aan omscholing).

Voor meer informatie over onze dienstverlening zie www.watdoejijmorgen.nl

Voor overige informatie:
Jack AkkermansTrajectadviseur Nuth
M. 06-10078173
j.akkermans@loopbaantrajectbouw.nl